Palataanpa jälleen kerran
safka haasteen pariin. Tiina ehdotti kaalikääryleitä ja niitä teimmä. Oli muuten elämäni ensimmäiset kaalikääryleet. Ensi kertaan viisastuneena aion kyllä jatkossa tehdä esivalmistelut, kuten kaalin keittämisen jo edellisenä päivänä. On meinaan aikaa vievää puuhaa, mutta vaivan arvoista.
Lehtien irrottaminen oli painajaista, tuloksena kasa repeilleitä lehtiä ja kun tekniikan oppi lehdet loppuikin jo kesken.
Täyteesen viskelin:
800 g jauhelihaa
sipuli silputtuna
sipulikeittopussi
suolaa
pippuria
En kypsentänyt jauhelihaa tai sipulia vaan sotkin raakana massaksi. Sipulikeitto sopii muuten tosihyvin kääryleisiin, ennen olen käyttänyt vaan maustamaan mureketaikinaa suhteessa 1 pussi per 400 g lihaa.
Kääryleet sai kaverikseen babyporkkanoita ja kastikkeen keitinliemestä, lihaliemestä ja soijakermasta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti