keskiviikko 4. heinäkuuta 2012

KarppausMulla alkaa pursuta niin korvista pihalle tämä mediassa jo vuoden päivät vellonut karppauskeskustelu. Minua  ärsyttää jo itse karppaus sanakin.
"Asiantuntija tyrmää karppauksen, you are all doomed!"
"Karppaajien vastaisku, vielä henki pihisee!".
Antakaa jo olla!
Miksi jokainen ihminen ei saisi syödä niin kuin itse parhaaksi näkee, oli sitten vege, raakaravinnolla tai karppi? Miksi tästä syömisestä pitää tehdä niin hirvittävän iso juttu?

Itsekkin karppaan kyllä, en tosin haluaisi enää tämän mediahäslingin jälkeen käyttää sanaa karppaus. En ole median tuputtama "himokarppaaja", "ruokauskovainen" tai muukaan hihhuli. Minä syön miten syön, en tuputa tätä muille, enkä halua muiden tuputtavan minulle elämäntapaansa.

Muutamaan median viljelemään "faktaan" haluaisin nyt kuitenkin tarttua.

"Karppaajat on ketoosissa ja ketoosiin kuolee!"
En pyri ketoosiin, syön leipää, perunaa, pastaa ja leivonnaisia silloin tällöin, ne vaan eivät kuulu päivittäiseen ruokavaliooni.

"Karppajat läträä voilla."
En mätä rasvaa kaksin käsin, mutten sitä pelkääkään.

"Karppaus on hengenvaarallinen proteiinidieetti."
Ja proteiinit, ne ihanat proteiinit. Karppaushan on tunnetusti (median mukaan) proteiinidieetti, jossa vedetään pihviä pihvin kera. En syö lihaa älyttömiä määriä, vaan itse asiassa päivittäiset proteiinimäärät pysyvät ihan siinä ravitsemussuositusten tasolla.

"Karppaajat välttelevät kasviksia."
Minä syön kasviksia! Olen karppauksen myötä alkanut syödä enemmän kasviksia kuin ikinä, näitä mätän kaksin käsin ja kauhalla perään. Salaattina, wokattuina, höyrytettyinä, paahdettuina, gratiinissa, upporasvassa yms. listaa voisi jatkaa loputtomiin...

Mikä olikaan pointtini, syödään niin kuin halutaan ja annetaan muillekin tämä mahdollisuus. Nenät pois toisten lautasilta!

Kiitän ja kumarran.

Kuva:http://www.chicagonow.com/katalin-fitness-health-driven/2012/03/why-bacon-is-bad-for-you/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti