sunnuntai 30. lokakuuta 2011

Teneriffan kuulumisia part. 3

Torstai olikin eka päivä kun aurinko paistoi kunnolla. Tehtiin vierailu Santa Cruziin, joka on Teneriffan pääkaupunki sekä kanarian saarten hallinnollinen keskus. Mä niin odotin luonnontieteellisessä museossa vierailua ja tietenkin puolet siitä oli suljettu remontin takia. Päästiinpä kuitenkin ilmaseks sisään ja nähtiin ne muumiotkin mitä oli älytön määrä! Mua olis eniten kiinnostanut tustustua Guanchien (kanarien saarten alkuperäisasukkaat) historiaan ja just se osasto oli suljettu. 
Santa Cruz ei ole varsinainen turistikohde ja sen huomasi ihmisten kielitaidosta, tai paremminkin sen puutteesta. Lähes kukaan ei puhunut englantia. Yritettiin metsästää ravintolaa, jossa saisin ranskanperunat (moniallergikkona ei uskalla tilata mitä vaan) neljännestä ravintolasta lopulta saatiin ne ranskalaiset, sielläkin tuli koko ravintolan henkilökunta (josta siis kukaan ei puhunut englantia) selvittämään mitä me nyt halutaan. Hankalinta oli saada ihmiset ymmärtämään, että haluan ne ranskalaiset itekseen, ilman pihviä, kalaa, kastiketta ym. härpäkkeitä. 


Tästä alkaa Santa Cruzin kuvat.Taustalla oleva kiekura on Santa Cruzin oopperatalo.


Perjantai päivä meni Teiden tulivuorella. Valitettavasti ei päästy ihan huipulle asti, koska huipulla satoi vettä, mutta upeat oli näkymät laaksossakin. Siellä tuuleksi aika paljon ja oli KYLMÄ! Mulla oli pitkähihainen ja farkkutakki päällä ja silti palelsi, välillä taas kun tyyntyi ja aurinko paistoi alkoi tulla turhankin lämmin.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti