torstai 27. lokakuuta 2011

Terveisiä Teneriffalta

Nyt on kotiuduttu reissusta ja ollaan taas kylmässä pimeässä Suomessa, ällöö haluan takas rannalle. Halon nämä lomakuulumiset useampaan postaukseen, koska kuvia riittää.
Olimme siis saaren pohjoisrannalla Puerto de la cruzin kaupungissa. Lentokenttä oli eteläpuolella, joten matkalla Puertoon näki kuinka maisemat vaihtuvat etelän karusta hiekkaerämaasta pohjoiseen vehreyteen. Eka päivä meni oikeestaan kaupunkiin tutustuessa ja kävellessä, oli hirveesti uutta ja ihmeellistä.


Pohjoisosasta löytyi mustia laavahiekkarantoja.Ensimmäisinä päivinä oli hurjat aallot. Kuulemma pohjoisessa merenkäynti on yleisesti rajumpaa kuin etelässä. Uimarannoilla oli varoituslippujärjestelmä punainen-vaarallista uida, keltainen-uiminen omalla vastuulla ja vihreä-turvallista uida. Ensimmäiset päivät olikin miltei koko ajan punainen lippu salossa.


Mulla on joku pakkomielle kuvata roskiksia ynnä muuta ihmeellistä.
Lämpötilat pyöri koko viikon n. 25-30 asteen paikkeilla. Ensimmäiset kolme päivää oli näistä viileimpiä, eikä tosin silloinkaan kylmä ollut (n.25 astetta). Loppu päivinä paistoikin aurinko jo täydeltä taivaalta.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti