torstai 24. marraskuuta 2011

Mureketta ja tillikurkkuja

Herkku aamiaisella paistetut pekoni, nakit ja tomaatit kera salaatin ja hunajameloonin.


Tätä täytettyä mureketta oon kerran aikasemmin tehnyt ja tuli niin herkullista että laitan nyt tänne ihan ohjeen kera.
Miten noi sienet on vihreitä??? Ei ne oikeesti ollu ton värisiä.

Täytteeksi silppusin sipulia ja herkkusieniä. Viime kerralla laitoin suolakurkkuakin mut nyt unohtu.Jauhelihana meillä oli hirven jauhista mut sikanauta ynnämuut passaa yhtä hyvin. Jauhelihat levitetään leivinpaperille kuten kuvassa näkyy. Päälle ripottelin ihan mutulla suolaa, pippuria ja chilijauhetta. 


Sitten alkaa kuorruttaminen, pekonia meni 2 pakettia. Toiseen reunaan kannattaa jättää tyhjää tilaa jotta murekkeen rullaaminen helpottuu. Itse asiassa sitä tyhjää kannattaa jättää enemmän kuin mitä kuvassa näkyy.  
Mulla oli tässä sen verran paksulti jauhelihaa että pystyin "työntämään" hieman ylimääräistä myös sivuille, tämäkin taas helpottaa rullaamista. 


Seuraavaksi päälle sipulit, sienet ja suolakurkut (mitkä multa puuttui). Heitin päälle myös vähän muurikka silavaa. Täytteitä ei kannata laittaa niin paljon kuin minä laitoin eli paljon, koska mureke on hankalampi taasen rullata. Sopiva määrä lienee vaan peitellä ohuelti mureke täytteillä. 
Seuraava tehtävä onkin murekkeen rullaaminen. Rullataan paperia apuna käyttäen samalla tyylillä kuin sushi tai kääretorttu. Ei oo muuten mikään yksinkertanen tehtävä. Taikinan sivut muotoillaan siten ettei murekkeeseen jää sivuille aukkoja. Sauma muotoillaan myös tasaiseksi. Pyörittele mureke jollain ilveellä uunivuokaan tai paista leivinpaperilla, itse käytän vuokaa murekkeesta irtoavan rasvan vuoksi. 
Paisto uunissa 225 asteessa 10 minuuttia ja sen jälkeen 150 asteessa 2 tuntia. 
Tillikurkut valmistin anoppikokelaan ohjeilla, joka muuten tekee huippuherkulliset kurkut.

2 kurkkua
4,5 ml suolaa
7 ml sokeria
1,5 dl etikkaa
tilliä

Siivuta kurkut ohuiksi ja laita ne kerroksittain astiaan, jokaisen kerroksen päälle ripotellaan hieman suolaa, sokeria, etikkaa sekä tilliä. Kansi kiinni, ravistetaan voimakkaasti ja jääkaappiin maustumaan. Yön yli maustuminen on aika passeli aika.

Btw tl on 5 ml ja maustemitta 1 ml.


Tässä valmis ateria. Lisukkeena meni broccoli mix ja kastikkeen väsäsin murekkeesta hikoilleesta rasvasta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti