maanantai 31. tammikuuta 2011

Lakialoite tiettyjen koirarotujen kieltämiseksi.

Tässäkö meillä on tappajakoira?


Lauantaina kuulin shokkiuutisen, kansanedustaja Pertti Hemmilä (kokoomus) on tehnyt lakialoitteen tiettyjen koirarotujen kieltämiseksi. Tällaisia rotuja ovat taistelu- ja laumanvartijarodut mm. Pitbullterrieri, Amstaffi sekä Dogo argentino. Nämä koirarodut pitäisi julistaa laittomiksi ja nyt jo olemassa olevat rotuihin kuuluvat koirat olisi jatkossa varustettava julkisilla paikoilla kuonokopalla.
Annammeko tällaista tapahtua suomessa?  Lyön vetoa että näiden ihmisten puremisien takana on aivan jotkut muut kuin taistelu- tai laumanvartijarodut.  Amstaffit esimerkiksi ovat ihania perhekoiria ja tulevat loistavasti toimeen lasten kanssa, joten miksi tämä ja monet muut ihanat rodut pitäisi kieltää vain välinpitämättömien omistajien vuoksi? Yksittäisten rotujen kieltäminen vaarallisina ei ole ratkaisu ja aiheuttaa vaan turhaa murhetta koiran omistajille.

Lakialoite on luettavissa täältä: http://www.parliament.fi/faktatmp/utatmp/akxtmp/la_86_2010_p.shtml
Adressi vastustamaan lakialoitetta: http://www.adressit.com/vastustan_tiettyjen_koirarotujen_kieltolakia Käykää allekirjoittamassa.
Tässä linkissä "Pitbull tappajakoira myytti", kerrotaan kuinka media teki pitbullista tappajakoiran, joka kiellettiin Briteissä. Tämän seurauksena tuhansia koiria lopetettiin. En suosittele heikkohermoisille, sisältää järkyttävää kuvamateriaalia. http://www.sathy.fi/mediamyytti.htm

Haastan jokaisen tämän merkinnän lukeneen levittämään tietoa sekä näitä linkkejä eteenpäin.
Ei anneta tällaisen tapahtua Suomessa.


Muokattu 1.2.2011:
Sain juuri tiedon Queen of Fools - blogista, ettei tämä lakialoite etene eduskuntaan asti. Loistava uutinen ja heti taas tuli pirteämmälle mielelle.
Pertti Hemmiläkin kertoo sivuillaan hätiköineensä lain kanssa:
" Aloite syntyi minulle tulleen runsaan kansalaispalautteen pohjalta.  Kuulin useitakin koiraihmisiä sekä muita asiantuntijoita ja heidän antamien asiantuntija-arvioiden pohjalta lakialoite syntyi. Palautteessa oltiin huolissaan siitä, miten voidaan ennalta ehkäistä erityisesti lakialoitteen perusteluissa mainittujen vahinkojen sattuminen. Tein virheen siinä, kun en vielä laajemmalti kuullut koiran omistajia, rotuyhdistysten asiantuntijoita ja muita asianosaisia! Opetus tästä minulle on se, että ”ei saa luottaa vieraan apuun”, vaan on entistä tarkemmin ja monipuolisemmin itse selvitettävä taustat.
Lähde: http://www.perttihemmila.net/index.php?id=177

2 kommenttia:

  1. ei jumalauta mitä paskaa! linkitin adressin samantien facebookkiin ja varmasti laitan nyt samantien tuon blogiini. vittu että pistää vihaksi tällänen ylisuojelevainen sonta ihmisiä kohtaan ja kun asioista ei oteta edes selvää!

    VastaaPoista
  2. Näinpä! Ja nythän olis tärkeää saada tietoa tästä eteenpäin. Varsinkin kun on vaalitkin tulossa.

    Uskomatonta että tämäkin lakialoite on tehty jo syksyllä, mutta nyt vasta tulee ihmisten tietoon.

    VastaaPoista