torstai 17. helmikuuta 2011

Sawolais-aasialaisia porsaan kyljyksiä

Olipa kiva taas pitkästä aikaa kokkailla, tässä viime aikoina oon sujuvasti delegoinut ton ruoanlaitto homman Teemulle. Syötiin vähän erilaisia kyljyksiä.

Silppusin 3 chiliä (siemenet poistettuina) ja 13 isoa valkosipulinkynttä.


Nämä heitin pannulle tirisemään kookosöljyyn, sekaan heitin vielä teelusikallisen raastettua inkivääriä. 



Annoin hetken öljyn maustua ja laitoin kyljykset paistumaan. Kyljyksiin heitin mausteeksi merisuolaa, garam masalaa ja pihvimaustetta. Kun kyljykset oli ruskistunut kippasin koko helahoidon uunivuokaan, lisäsin mukaan kaksi sipulia lohkottuna, noin desilitran vettä (olis voinu laittaa vähemmänkin) ja vielä teelusikallisen raastettua inkivääriä. Uuniin foliolla päällystettynä 200 asteeseen abaut puoleks tuntia. 

Lisukkeeksi tein paistettua kaalia minkä maustoin garam masalalla, chilijauheella ja soijalla.



Toinen lisuke kesäkurpitsaa ja kurkkua, paistoin ne kaalin jämärasvoissa (tuo jämärasva ei kuulosta kyllä kovin houkuttelevalta) ja päälle merisuolaa. 



Valmis sapuska, tein vielä kylkeen papu-pekoni-paistosta. 




Ruoka oli hyvää ja sitä oli riittävästi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti